Hvordan er man ”på” i 2018?
02/02/2018
Han var grænseoverskridende!
13/07/2018
Vis alle

Har jeg råd til at være selvstændig?

Har jeg råd til at være selvstændig?

 

I dag har mit lille firma Be by Bilsbo 2 års jubilæum! Det fejrer jeg med en lang ferie i Italien.

Jeg blev selvstændig, fordi jeg ønskede jeg mig et andet arbejdsliv. Et som gav en større frihed, flere alsidige opgaver og hvor jeg selv valgte, hvilke værdier mit firma og min undervisning skulle bygge på. Det har jeg fået!

Fra broadcast konsulent i Grønland, værtstræner på Melodi Grand Prix og til at træne eksperter til at formidle deres viden på TV.

Jeg er værtstræner på flere TV- og radiostationer, jeg afholder Public Speaking kurser & workshops. Jeg træner alt fra direktører til forskere og foredragsholdere og værter i stærk og troværdig kommunikation. Jeg underviser i om ord og krop hænger sammen. Arbejder med den nervøsitet, der kan være i forbindelse med at tale foran andre. Ikke en opgave er ens og der findes INGEN opskrift, som gælder for alle.

 

Som ny selvstændig bliver jeg utrolig ofte mødt med spørgsmålet ”Hvordan går det så, har du nok at lave?”- gerne sagt med et bekymret og medlidende udtryk.

Nok i forhold til hvad? Hvornår er nok, nok?

Jeg har ikke så meget at lave, at jeg kan trække mig tilbage og ligge under en palme resten af min tid. Jeg har heller ikke nok til at ansætte medarbejdere. Jeg har heller ikke nok til at give mig selv lønforhøjelse… endnu.

Men jeg har nok til at betale mine regninger og samtidig bruge min tid på en gåtur tirsdag formiddag med min mand. Jeg har råd til at bruge tid på frivilligt arbejde for Gadens Børn i Kolkata. Jeg har tjent nok, så jeg har råd til at efteruddanne mig det næste år, så jeg bliver ved med at være skarp.

JEG ER RIG!

Vil jeg gerne have mere at lave? Ja, tak! For jeg er simpelthen så glad for mit arbejde.

Det at se mennesker flytte sig i en positiv retning er den bedste bonus.

Som jeg sagde til min mand, da jeg kom hjem efter en heldagssession med en kunde ”Hvis jeg vandt den store gevinst i Lotto, så ville jeg stadig lave det jeg laver – også hvis jeg ikke fik penge for det”!

Så med mine 2 år i Be by Bilsbo har jeg fået mulighed for at kombinere mere end 25 års erfaring i mediebranchen med min viden, min passion og min frihed. Jeg gør det, jeg er bedst til – og DET er nok.

Jeg glæder mig til at komme hjem fra ferie og gå på arbejde igen. Og hvem ved, måske skal jeg arbejde med dig?

 

 

Foto Sara Skytte